7 September OPENING- The Lost- Electriciteitsfabriek The Hague

7 September OPENING- The Lost- Electriciteitsfabriek The Hague

OPENING  of the 7-channel film installation THE LOST

Saturday 7 September 7:00 pm-11:00 pm at the Electriciteitsfabriek in The Hague.

With Live Music by Nieuw Amsterdams Peil

Address:
De Constant Rebecqueplein 20
Den Haag
The Netherlands

Exhibition: 7 September – 6 October 2013: Wednesday – Sunday  2:00 pm – 8:00 pm

The exhibition is part of the VOLKSPALEIS a 30 day/30+ event cultural museum in The Hague organized by Galerie West.

Dutch background info:

Het Volkspaleis vindt dit jaar plaats in de Turbinehal van de E.On Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag. De kolossale, industriële hal met een vloeroppervlak van 2500 m2 en een hoogte van 35 meter wordt hiermee voor het eerst toegankelijk voor een breed publiek. West toont hier de wereldpremière van het prachtige, monumentale filmproject The Lost (Die Verlorenen) van de internationaal bekende Amerikaanse kunstenaar Reynold Reynolds, bestaande uit een grootschalige video installatie, een salon met historisch materiaal zoals props, foto’s, orginele camera’s en storyboard tekeningen en een aanvullend programma in de avonden.

West beschouwt het Volkspales als werk-specifiek cultuur-museum. Werk-specifiek, omdat het getoonde werk samen met de locatie een historische, inhoudelijke en ruimtelijke synergie vormt. Cultuur-museum, omdat de museale presentatie parallel loopt aan een groot aantal culturele evenementen in de stad. Hiermee bevraagt het Volkspaleis de actualiteit van het klassieke museummodel (waar het tonen en verzamelen van artefacten centraal staat) en kiest voor een dynamische structuur die de focus legt op ontmoeting en ervaring. Het toegankelijk maken en conserveren van deze ‘ontmoetingen’, beschouwt het Volkspaleis als haar collectie.

In 2012 was de Grote Kerk van Den Haag de locatie voor het werk Asylum van de Duitse kunstenaar Julian Rosefeldt, de verhalen van Maartje Wortel, een installatie van Rolu, een essay van Jörg Heiser en de muziek van Santa Cruz.

Dit jaar vindt het Volkspaleis plaats in de Turbinehal van Elektriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag. De fabriek, die gedeeltelijk nog in gebruik is, ligt midden tussen de drie zeer verschillende woonwijken Segbroek,Transvaal en Zeeheldenkwartier. Door hier een museale presentatie met internationale allure te presenteren wil West het gesprek over de rol van kunst en cultuur in de samenleving, júíst in tijden van crisis, stimuleren.